BOOST/Vetverlies

Click to accept cookies and enable this content

De beste methode om terug strakker, slanker en sterker voor de dag te komen. Stimuleer vetverlies en boost je metabolisme.

Nieuwe reeks start opnieuw in september 2019 te Merelbeke en Beveren.

Waarom worden we dikker als we ouder worden?

Het kost ons weinig moeite om fit te blijven als twintiger. Maar eens wat ouder lijkt het alsof iedereen spreekt over vetverlies ….
Vanaf 25 jaar verliezen we beetje bij beetje spiermassa. In het begin merken we daar niet veel van omdat de verschillen minimaal zijn en we op hetzelfde gewicht blijven. Zonder het te beseffen vermindert onze spiermassa en verhoogt ons vetpercentage. Onze weegschaal maakt geen onderscheid tussen spieren en vet. We blijven in de eerste fase op gewicht maar ons lichaam is langzaam aan het veranderen. Hoe meer spiermassa we verliezen, hoe minder snel ons metabolisme draait want onze spieren zijn de belangrijkste motor van ons metabolisme. Dat betekent dat met dezelfde eetgewoontes ons gewicht zal verhogen.

Laat me dat nog even herhalen: door de verloren spiermassa zal ons gewicht met dezelfde eetgewoontes toenemen.

Komt er bovenop dat ons leven steeds drukker en drukker wordt. We trouwen, krijgen een job, we verliezen meer tijd in het woon-werkverkeer, er komen kinderen, …. Dit betekent: minder tijd om te sporten. Het is eenvoudiger om voor je gezondheid te zorgen als er tijd over is, maar die is er nu niet meer. En nochtans met al die extra verantwoordelijkheden is het des te belangrijker. Anderen rekenen op ons en daarom moeten we extra aandacht geven aan onze gezondheid.

Wat is de meest efficiënte oplossing om terug af te slanken?

Elke extra vorm van beweging helpt bij vetverlies, maar niet iedere prikkel zal hetzelfde effect hebben. Met de beperkte tijd die we hebben is het dus belangrijk om zo efficiënt mogelijk te trainen. Ons lichaam is gemaakt om te overleven en energie te sparen; het zal dus niet zomaar zijn opgeslagen energie (lees: vetreserves) zomaar cadeau geven.
Bovendien went ons lichaam ook nog eens aan bepaalde prikkels waardoor het weinig verschil maakt of je nu 5 of 10km loopt.

Wil je terug met een goed gevoel in de spiegel kunnen kijken? Verlies dan geen energie aan inspanningen die weinig resultaat hebben op vetverlies. Een progressief trainingsschema met een juiste mix van kracht- en intervaltraining is de meest optimale prikkel om vetten te verbranden. Wens je meer info, klik dan hier.

Waarom heb je ons nodig?

Wij zijn Professionals met ervaring die er een missie van maken mensen terug op het juiste spoor te brengen.
Met BOOST en onze TRACE-app beschikken we trouwens over alle Tools om je te begeleiden aan de snelheid die jou het best uitkomt. Van intensieve persoonlijke begeleiding tot monitoring op afstand.

Wij beloven:

 • een aanpak die te combineren is met een drukke agenda,
 • resultaten als je in de spiegel kijkt en
 • eerlijke en correcte informatie betreffende voeding, training en verlies.

Boost is de meest efficiënte manier om terug strakker, slanker en sterker te worden omdat het voedingsbegeleiding en krachttraining combineert.

Waarom de combinatie voeding en krachttraining?

 • Door te diëten verliezen we gewicht onder de vorm van vetten en spiermassa.
 • Het verliezen van spiermassa zorgt ervoor dat ons metabolisme vertraagt. Na het dieet hervallen we in het oude voedingspatroon maar de motor draait nu trager. Hierdoor komen heel wat personen EXTRA gewicht bij na een dieet. Dit willen we ten alle tijde vermijden!
 • Dankzij krachttraining stijgt onze spiermassa ten opzichte van onze vetmassa. Ons metabolisme stijgt of blijft gelijk, ons lichaam ziet er atletischer uit en alles “schudt” minder.
 • Meer info vind je hier.

Hoe gaat het in zijn werk?

BOOST bestaat uit 5 onderdelen:

een vragenlijst die we vooraf doorsturen om een duidelijk profiel op te stellen,

een screening op blessures,

trainingen in kleine groepjes,

je thuisprogramma en

voedingsbegeleiding.

Materiaal

 • Wij gebruiken kettlebells van 8kg, 12kg en mogelijks 16kg.
 • Voor vrouwen voorzien we 8kg & 12kg. Voor mannen 12 & 16kg.
 • Indien je nog geen kettlebells hebt dan kunnen wij deze voor jou voorzien. Ze zullen klaar staan bij de eerste training. Je kan ze gerust ook zelf ergens kopen.
 • KB 8kg: €26,5
 • KB 12kg: €40
 • KB 16kg: €52
 • KB 20kg: €64

Waar & Wanneer?

DONDERDAG
MERELBEKE 19u-21u
BEVEREN 17u30-19u30

Wat als je niet op elke training aanwezig kan zijn?

 • Dan trekken we €10/les af. Belangrijk om dit correct in te geven bij je inschrijving want achteraf geven we geen “korting” meer!
 • Er zijn geen inhaaltrainingen voorzien, maar dankzij onze TRACE-app kan je deze steeds thuis inhalen.

 

Testimonial Annelies

Na jaren van ‘maandag op dieet – donderdag geef ik het op’ en pogingen om terug meer te bewegen, was een wandeling in de Ardennen waar ik helemaal buiten adem bovenaan de helling aankwam het moment waarop ik de klik maakte en op zoek ging naar een aanpak die ik wel kon volhouden. Een goeie vriend vertelde vol lof over de trainingen van Peter. In oktober 2017 startte ik met het BOOST-programma en was ik van bij het begin onder de indruk van de professionele aanpak. Niet alleen je spieren worden wakker gemaakt, ook word je gewezen op het belang van evenwichtige voeding. In een stevig tempo maar altijd enthousiast leiden Peter en Nick je door de oefeningen. Heb je ergens pijn, dan krijg je een vervangende oefening. De groep is niet zo groot waardoor je persoonlijke feedback krijgt. Het bijkomend voedingsadvies is zeker bij de start een super ondersteuning. Na enkele weken voelde ik al serieus verschil. Een weegschaalfobie zorgt ervoor dat ik geen getal op de verloren kilo’s kan zetten maar het zijn er ondertussen genoeg om bijna drie kledingmaten kleiner te kunnen kopen. En daarnaast, even belangrijk, een pak fitter, meer energie en quasi geen dipjes meer overdag.
Super blij dus dat ik Peter leerde kennen en eindelijk blijvend resultaat boek!

FAQs

 • Ik wens geen vetverlies, is BOOST dan ook iets voor mij?

BOOST werd in de eerste plaats uitgewerkt voor mensen die gewicht willen verliezen of strakker willen worden, maar iedereen heeft toch baat bij wat extra spierkracht en uithouding???
Om ons metabolisme terug een BOOST te geven focussen wij op krachttraining. Iedereen is gebaat met wat extra kracht. Het maakt het leven een stuk eenvoudiger en het voorkomt kwetsuren als je de oefeningen correct uitvoert. Het voorkomen van kwetsuren (lees: voornamelijk lage rugpijn) heeft in de eerste plaats te maken met de manier waarop je beweegt. Wij hechten veel belang aan correct bewegen voor iedereen die bij ons komt trainen ongeacht zijn/haar trainingsdoel. In de eerste plaats zijn wij bewegingscoaches die een programma hebben geschreven voor mensen die wensen af te vallen. Wij COACHEN correct bewegen!

 • Lukt dit ook als je enkel een dieet volgt?

Ik zal starten met het omgekeerd te stellen: als je niet op je voeding let, dan zullen de resultaten heel beperkt zijn. Om gewicht te verliezen is een aanpassing in je voedingsgewoontes de eerste prioriteit. Je calorie-inname beperken zal ervoor zorgen dat we gewicht verliezen door het verbranden van vet- en spiermassa. Die vetmassa willen we kwijt maar die spiermassa niet!
Vergeet niet dat spiermassa de belangrijkste motor is van ons metabolisme en dat het deze massa is die zorgt voor de juiste “look”. Een geslaagd resultaat hangt van meer af dan alleen vetpercentage. Je kan je ongetwijfeld wel die persoon voorstellen die mager is zonder een mooi figuur te hebben. Deze personen zijn “SKINNY FAT”. Krachttraining zorgt ervoor dat ons lichaam die spiermassa houdt en enkel je vetmassa verbrandt. Je metabolisme zal hierdoor niet vertragen en je krijgt de “look” waar je naar op zoek was.

 • Zal ik niet te gespierd zijn?

Deze vraag krijg ik ook regelmatig en alleen van vrouwen.
De meeste mannen komen net bij mij om er gespierder uit te zien en dat kost heel erg veel moeite. Meestal zijn we al blij als de buik verdwijnt en de schouders wat breder worden. Voor vrouwen is het moeilijker om spiermassa aan te maken door het lagere testosterongehalte bij vrouwen.
Bodybuilders die graag opgezwollen spieren willen, moeten hier heel gericht voor trainen. Dit zijn trainingsschema’s met heel veel herhalingen aan een submaximale intensiteit. Daarom doen zij lange trainingen in de fitness. Dit doen wij niet! Wij doen het tegenovergestelde.
In al die jaren dat ik vrouwen begeleid om strakker te worden, heb ik nog geen enkele vrouw horen klagen dat ze te gespierd is geworden door het trainen.

 • Ik ben een absolute beginner, is dit ook voor mij?

Ja. Iedere oefening is zo opgebouwd dat er op een eenvoudige manier progressie’s en regressie’s mogelijk zijn. Dit betekent dat zowel beginners als geoefende sporters helemaal voldaan naar huis zullen terugkeren.

 • Heb ik 2 verschillende gewichten nodig? Kan ik niet starten met ééntje?

Ja, je hebt ze beide nodig. Voor onze armen is 8kg soms al een zwaar gewicht maar 8kg (correct) opheffen van de grond is dan weer heel licht. Er is een groot verschil in kracht tussen onze benen en armen. Bovendien is het interessant om 2 verschillende gewichten te hebben want als we ze beide vasthouden dan moeten onze buikspieren harder werken om dat onevenwicht in balans te houden.

Onze prijzen

BEVEREN

 • bestaand lid €153
 • startdatum 26/9/19
 • einddatum 7/11/19
 • aantal trainingen 6
 • nieuw lid + éénmalige screening €153 + €55

MERELBEKE

 • inschrijving €176
 • startdatum 12/9/19
 • einddatum 24/10/19
 • aantal trainingen 7
 • inschrijving + éénmalige screening €176 + €55